15956 Rendelésre 2-8 munkanap 12 hó Súly: 51 kg  Gyártó: Panka »

.az Ön webáruháza.

A kép a termékre hasonlító illusztráció!! Video A desztillálóberendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből – szilva, körte,…
1 220 000 Ft
(960 630 Ft + 27% ÁFA) / db
Hűségpont: 813 pont

A kép a termékre hasonlító illusztráció!!

Video

A desztillálóberendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből – szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot. Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásával megismerje a berendezést, annak sajátosságait és ily módon biztonságosan használva minőséges pálinkát állítson elő.

Berendezés fő részei:

 - a duplikált, 100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtését közvetlen alátüzeléssel, pl. gázégővel lehet biztosítani.

 - az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.

 - ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz gőzök”, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon.

Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.

 Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 – 4 alkalommal újra finomítanánk.

Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít.

Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.

A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.

A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.

A készüléken  elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig:  80 C° → 98 C°. Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 – 8 deci mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 – 90 v% között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ± 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 – 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol tartalom.

EXTRA: a tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt, ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni!

Üst:

Az üst tiszta, minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból készül.

Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert kiküszöbölhető az alapanyag leégése.

Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe.

Az üst és az üstfedél illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az üst felső részén található, melybe az üstfedél illeszkedik.

Az üst és az üstfedél közti vízréteg tömítésként szolgál.

A töltése a felső ajtón át történik.

Szállítás

PayPal
Bankkártyás fizetés

Átvétel, vecsési átadási ponton


Elektronikus fizetés kötelező, az "Átadási ponton" fizetési lehetőség a vállalkozásomnak nincs !!! Sikertelen kártyás fizetés esetén díjbekérőt küldök.

Előre utalásos szállítás törékeny vagy terjedelmes XL*


Az előre utaláshoz díjbekérőt küldök, a bankszámla-számom azon szerepel, ahová a díjbekérő összegét utalni kell a díjbekérő számának a feltüntetésével. A rendelés ha több darabból áll és összecsomagolhatatlan a reális SZÁLLÍTÁSI DÍJAT a csomagok számával SZORZOM meg. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az érték nyilvánítás összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft érték után 490,-Ft a díj.

A termék súlya 51.00 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 30 990 Ft.
Szállítási díj: Súlytól függ

Előre utalás, ajándék szállítással


Ajándék szállítás, belföldön, egy termékcsoportból az általam megjelölt termékeknél. TÖRÉKENY 75% vagy XL méretű az eredeti posta költség 100% felszámítom. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az érték nyilvánítás összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft után 400,-Ft a pótdíj.

Szállítási díj: Ingyenes

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek