.az Ön webáruháza.
(1 010 000 Ft + 27% ÁFA) / db
A kép a termékre hasonlító illusztráció!!
A desztillálóberendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. Az érlelt gyümölcsből – szilva, körte, barack, szőlő stb. desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot. Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásával megismerje a berendezést, annak sajátosságait és ily módon biztonságosan használva minőséges pálinkát állítson elő.
Berendezés fő részei:
- a duplikált, 100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtését közvetlen alátüzeléssel, pl. gázégővel lehet biztosítani.
- az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.
- ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz gőzök”, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon.
Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.
Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 – 4 alkalommal újra finomítanánk.
Ez jelentős munka- és hőenergia megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít.
Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.
A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.
A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5 míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.
A készüléken elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig: 80 C° → 98 C°. Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 – 8 deci mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 – 90 v% között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ± 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 – 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol tartalom.
EXTRA: a tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt, ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni!
Üst:
Az üst tiszta, minősített 1.4301 saválló rozsdamentes anyagból készül.
Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a láng közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegítik. Az üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a tűz lángjának méretére, mert kiküszöbölhető az alapanyag leégése.
Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe.
Az üst és az üstfedél illesztési peremébe vizet kell tölteni. A perem az üst felső részén található, melybe az üstfedél illeszkedik.
Az üst és az üstfedél közti vízréteg tömítésként szolgál.
A töltése a felső ajtón át történik.
FIGYELEM!
Az érintésvédelmi szempontok miatt, az elektromos bekötést, csak erre szakosodott szakember végezheti.
A bekötést követően a garanciajegyen ezt igazolnia kell!
Szállítás
Átvétel, vecsési átadási ponton
Elektronikus fizetés kötelező, az "Átadási ponton" fizetési lehetőség a vállalkozásomnak nincs !!! Sikertelen kártyás fizetés esetén díjbekérőt küldök.
Előre utalásos szállítás törékeny vagy terjedelmes XL*
Az előre utaláshoz díjbekérőt küldök, a bankszámla-számom azon szerepel, ahová a díjbekérő összegét utalni kell a díjbekérő számának a feltüntetésével. A rendelés ha több darabból áll és összecsomagolhatatlan a reális SZÁLLÍTÁSI DÍJAT a csomagok számával SZORZOM meg. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az érték nyilvánítás összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft érték után 490,-Ft a díj.
A termék súlya 51.00 Kg, így a szállítási költség 1 termék esetében 30 990 Ft.Előre utalás, ajándék szállítással
Ajándék szállítás, belföldön, egy termékcsoportból az általam megjelölt termékeknél. TÖRÉKENY 75% vagy XL méretű az eredeti posta költség 100% felszámítom. 50.000,-Ft-ig a fuvardíj tartalmazza az érték nyilvánítás összegét, felette minden megkezdett 10.000,-Ft után 400,-Ft a pótdíj.