A dönthető desztillátorok közepes kapacitású, egyéni felhasználásra szánt alkoholos gyümölcsitalok lepárlására szolgáló készülékek. Az alkoholos italok lepárlására szolgáló edénykészlet egy hidegen hengerelt fémlemezből készült kemencébe épített rézkazánból áll. A kazán átfordító rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a kazán könnyű feltöltését és ürítését. A kazánt és a sapkát 4 mm vastag rozsdamentes acél karima és 10 mm-es szilikon tömítés köti össze. A szilikon tömítés edénylepárlók és kupakok lezárására szolgál, megfelel az Általános Élelmiszeripar egészségbiztonságáról szóló törvény előírásainak, megfelel az egészségbiztonsági és szabályossági követelményeknek. A kazán és a hűtő csatlakoztatása a csatlakozó csővel 3 bilincses rendszerrel és 2 mm-es szilikon tömítéssel történik. A tengelyhez csatlakoztatott hajtókar áttétellel adja át a forgást. A tengelyhez keverő van csatlakoztatva. A keverő egyszerű és könnyű kezelésével megakadályozza, hogy a cefre leégjen a lepárlási folyamat során. A készülék minden alkatrésze, amely érintkezik az erjesztett gyümölcscefrével, gőzzel vagy magával a párlattal, a legjobb minőségű elektrolitikus rézből készül. A réz az egyik legjobb hővezető, ellenáll a szerves savak hatásának, és nagyon jó hatással van a párlatok ízére és illatára, minden más fémnél jobbnak bizonyult. Emiatt a rézben előállított párlatok (pálinkák) még mindig tiszta illatúak és jobb ízűek. A kazánok különféle desztillátumok készítésére alkalmasak. Fő célja alkoholos szeszes italok gyártása, mint például pálinka, kiváló minőségű gin, whisky, vodka, rum ...
Áramló hűtő - standard PH 30
Az új PH-30 STANDARD hűtő a 200 literes hűtőink régi modelljeit helyettesíti. A hűtő köpenye 0,8 mm vastag rozsdamentes acéllemezből készült. A csészék formázása préssel történik. A belső lemezek rézből készülnek. A lap vastagsága 1 mm. A hűtőcsövek rézből készülnek, a négy cső mérete Ø 15 x 0,8 mm.
- A működés elve:
A hűtő a rézcsövek között állandóan keringő vízáram alapján működik. Ugyanezek a csövek kötik össze a két kamrát, ahol a gőzpárlat a felső kamrában összegyűlik és a lehűtött gőzcsöveken keresztül lecsapódik és az ajánlott hőmérsékletre 18 °C-ig lehűtve az alsó folyadékgyűjtő kamrába jut, és kilép a hűtőrendszerből. A hűtő űrtartalma 30 liter víz.
- Vízfogyasztás:
A tesztelés során egy óra alatt 80 l víz fogyott el, azaz. 3 óra alatt körülbelül 240 liter víz fogyna el (átlagos desztillációs folyamat). A hűtő legmagasabb pontján a fenntartott átlaghőmérséklet 40-60 °C, így a párlat átlaghőmérséklete 14 °C és 9-18 °C között változott. A korábban használt hűtők 200 literes térfogatúak, az új típusú hűtővel a vízfogyasztás megtakarítása kb. 50%-kal kevesebb.
- Hűtőkarbantartás szezon végén A
hűtő használata előtt és után javasoljuk a tisztítást úgy, hogy 10-20 l vizet öntsünk az edénybe, és melegítsük fel forráspontig, és ürítsük ki magát a hűtőt (ne adjon hozzá vizet a hűtőbe), engedje át a gőzt a kamrákon és a gőzcsöveken 10-15 percig.
-Előnyök:
• a végső desztillátum jobb hűtése
• PIP csap segítségével finomhangolható a végső párlat hőmérséklete
• csökkentett hűtővíz fogyasztás
• kopásálló anyag és annak korróziógátló tulajdonságai
• könnyebb szállítása és manipulálása a régi modellekhez képest
• Könnyű karbantartás és tetszetős dizájn
Az árak tartalmazzák az ÁFA-t !!!
A folyamatos termékfejlesztések miatt a bemutatott termékfotók kis mértékben eltérhetnek a termék tényleges megjelenésétől.